Mam na imię Dawid Mam 14 lat Mam niezwykłą wyobraźnię Bardzo dokładnie wykonuję swoją pracę Mam wielkie serce MAM AUTYZM I bardzo potrzebuję waszej pomocy. Autyzm to zaburzenie odbioru świata przez zmysły. Dawid inaczej odbiera światło, obrazy i dźwięki, inaczej odczuwa dotyk, zapach, smak czy ból. Często ma trudności z precyzyjnym rozumieniem kierowanych do niego wypowiedzi. Autyzm to także trudności z budowaniem więzi i okazywaniem emocji w relacjach z innymi ludźmi.Aby udało nam się wyrównać deficyty rozwojowe oraz nauczyć  Dawida  mowy i komunikacji  musi być poddawany intensywnej terapii logopedycznej, psychologicznej i pedagogicznej. Ważna jest również terapia sensoryczna i grupowa. Niezbędnym elementem terapeutycznym jest integracja społeczna, możliwość wyjazdów na turnusy rehabilitacyjne oraz zakup niezbędnych pomocy terapeutycznych. Długa droga jeszcze przede nami ale wierzę, że dzięki staraniom moich rodziców a także Waszej pomocy będziemy mogli jeszcze bardziej skutecznie walczyć z autyzmem.  Dziękujemy za wszelką pomoc. Dawid i rodzice :)

WSPOMÓŻ MNIE W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Jacak, 6523 pomagacie mi Państwo mierzyć się z rzeczywistością.

Dziękujemy za wszelką pomoc. Dawid i rodzice :)