Dawid Dudek

Nie pozwólmy Dawidowi pozostać w ciemności!...

Dawid to młody człowiek, który potrzebuje naszej pomocy. Aby widzieć wszystko, co go otacza potrzebna jest terapia komórkami macierzystymi. Koszt takiej terapii jest bardzo duży, przekracza możliwości. Nie pozwólmy, żeby pieniądze stały się przeszkodą do normalnego życia. Pomóżmy spełnić marzenie, przecież dla Nas to tak niewiele, dla Niego ogromna szansa na samodzielność. Dawid dzięki naszej pomocy może cieszyć się pięknem tego świata jeszcze przez długi czas, może stać się niezależny.Dawid od urodzenia zmaga się z retinopatią wcześniaczą, oczopląsem i zaćmą. Jego wzrok jest bardzo słaby i ogranicza się tylko do odległości dwóch metrów, odróżnia jedynie zarys. Zależny jest od pomocy najbliższych, a jak każdy młody chłopak marzy o wyjściu ze znajomymi, czy samotnym spacerze. Dla nas to takie oczywiste, dla niego stanowi ogromny problem i konieczność proszenia o pomoc najbliższych. Wyobrażasz sobie sytuację, w której nie jesteś w stanie samodzielnie dotrzeć do pracy, albo nie wiesz, że mijasz znajomego na ulicy? On musi zmagać się z takimi problemami każdego dnia. Pojawiła się nadzieja na lepsze jutro dla Dawida, dzięki pomocy ma szansę na wyjście z ciemności.Jest osobą uśmiechniętą pomimo tego, co go spotkało, nigdy nie narzeka na swoją niepełnosprawność. Pomóżmy mu w realizacji największego marzenia, jakim jest odzyskanie wzroku. Do tej pory pomagał innym, a teraz sam tej pomocy potrzebuje stojąc przed szansą na normalne życie.Czas gra na niekorzyść, terapia to jedyna nadzieja dla Dawida. Razem możemy więcej, nie pozwólmy by Dawid na zawsze został zamknięty w ciemnościach.

Nie pozwólmy Dawidowi pozostać w ciemności!

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Dudek, 8343 pomagacie mi Państwo w codziennym funkcjonowaniu oraz w walce o sprawność i samodzielność.

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT za rok ubiegły. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJEMY ZA WSPARCIE FUNDACJI AVALON :)

Pobierz wersję dla systemu Windows

e-pity po prostu

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

e-pity po prostu

Pobierz wersję dla systemu Linux:

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.    e pity po prostu

Prowadzone przez: BGŻ BNP Paribas Bank Polska S.A.<