Mam na imię Darek, po wypadku poruszam się na wózku inwalidzkim. Przez 10 lat grałem w tenisa ziemnego na wózkach, niestety kontuzja uniemożliwia mi dalsze treningi. Staram się nie poddawać i wciąż być aktywnym.

Biegać może każdy, dzieci, dorośli i niepełnosprawni. Tu niema żadnych barier. Wysiłek związany z uprawianiem sportu jest czynnikiem rozwijającym wytrzymałość, upór, zdyscyplinowanie, pracowitość. Dla mnie jest to możliwość zdobycia nowych doświadczeń, a przede wszystkim najlepsza forma rehabilitacji.

POMÓŻ MI SPEŁNIAĆ MARZENIA

Przekazując 1% lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem WALENCIAK, 9057 pomagacie mi Państwo realizować marzenia i wspieracie w codziennych zmaganiach.

Za wszelką okazaną pomoc bardzo dziękuję.