Dzień dobry, nazywam się Dariusz Kamiński, od urodzenia jestem osobą niepełnosprawną. Mam m.in. skoliozę kręgosłupa, która powoduje ucisk na płuca i całkowitą niewydolność oddechową.

TLEN to podstawowe paliwo dla organizmu, a moje płuca nie są mi go w stanie dostarczyć. W codziennym funkcjonowaniu pomaga mi koncentrator tlenu. W nocy natomiast muszę korzystać z respiratora nieinwazyjnego, który wspomaga układ oddechowy, pozwala usunąć dwutlenek węgla i dostarczyć tlen. Aby usprawnić płuca i tym samym - wydłużyć własne życie, potrzebuję ciągłej, regularnej rehabilitacji. A ta jest kosztowna...

Jeżeli zechcesz mi pomóc, przekaż, proszę, 1% podatku na Fundację AVALON, nr KRS 0000270809, z dopiskiem "Kamiński, 12858". Dziękuję.