Mam na imię Daria i od 19 lat, czyli od urodzenia borykam się z Zespołem Marfana, genetycznie uwarunkowaną, wielonarządową chorobą tkanki łącznej. W sierpniu przeszłam operację ratującą życie ze względu na tętniaka rozwarstwiającego tętnicy głównej (każdego odcinka). Jestem po wszczepieniu protezy naczyniowej aorty wstępującej z wmontowaną sztuczną zastawką aortalną oraz po wszczepieniu sztucznej zastawki mitralnej. Cierpię na niewydolność serca. Obecnie powoli staram się wracać do zdrowia, jednak jest to żmudny, powolny, długotrwały i bardzo kosztowny proces.Mimo, iż jestem osobą nie w pełni sprawną, mającą spore ograniczenia w codziennym funkcjonowaniu, staram się żyć jak rówieśnicy - w tym roku chciałabym zdać maturę i rozpocząć studia. Chciałabym pomagać ludziom, jak i zwierzętom. Pragnę być osobą bardziej samodzielną.Zakup koniecznych leków, odżywek, specjalna dieta i koszty przejazdów do specjalistów - to dla mnie i mojej mamy priorytetowe, ale kosztowne sprawy. Odpowiednia aparatura i sprzęt ułatwiający codzienne funkcjonowanie byłby wielką pomocą.

Bardzo proszę - pomóżcie mi Państwo zrealizować marzenia bycia potrzebną i bardziej sprawną w codziennym funkcjonowaniu, a za każdy odruch serca, szczególnie ten związany z finansowym wsparciem serdecznie wszystkim z góry dziękuję!

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Wołoszyn, 10146 pomagacie mi Państwo w codziennym funkcjonowaniu oraz w walce o samodzielność.