Cześć! Nazywam się Daria Trzaska! Od 15 lat choruję na cukrzycę typu 1 (insulinozależna). Technologia idzie do przodu i przy odpowiedniej diecie i sprzętach medycznych jestem w stanie funkcjonować prawie jak zdrowy człowiek :).

Cukrzyca wymaga sporych nakładów finansowych na leczenie, rehabilitację i zakup niezbędnych środków medycznych. W tym roku chciałabym przede wszystkim pieniądze przeznaczyć na Sensory CGM. Dzięki nim mam stały pomiar cukru bez kłucia się w palce. Sensory trzeba zmieniać co 6 dni a koszt jednego wynosi 150zł. Oprócz tego dochodzą koszta reszty asortymentu medycznego, która jest niezbędna do funkcjonowania z pompa insulinową.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Trzaska, 10914 pomożecie mi w codziennym funkcjonowaniu.