Jestem Daria, mam 24 lata. W wyniku choroby straciłam nogę. Wszystko zaczęło się w styczniu 2016, zdiagnozowano u mnie nowotwór kości udowej w prawej nodze.

W skutek chemioterapii straciłam słuch. Zostałam poddana operacji wstawienia endoprotezy stawu kolanowego i uda. W wyniku dalszej choroby doszło do przerzutu na oba płuca. W 2017 konieczna była wymiana endoprotezy. W 2018 wykryto małą zmianę pod kolanem w prawej nodze (tej chorej). W grudniu potwierdza się wznowa choroby, tylko tym razem guz jest nieoperacyjny. Nie miałam szans na uratowanie kończyny. Czeka mnie długa droga aby odzyskać sprawność i jestem zdeterminowana osiągnąć ten cel.

POMÓŻ MI W WALCE O SPRAWNOŚĆ

Przekazując 1% i darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem STYN, 10734 Pomagacie mi Państwo w codziennej walce o sprawność oraz opłaceniu rehabilitacji i protezy.