Daria Słobodzian (ur.1991r.), będąc pasażerką samochodu, we wrześniu 2010r. miała bardzo ciężki wypadek, w którym doznała wielu obrażeń ciała, m.in. urazu wielonarządowego, urazu czaszkowo-mózgowego z wielomiejscowym stłuczeniem mózgu, złamania trzonu 7 kręgu szyjnego.Obecnie Daria spontanicznie lub na głos otwiera oczy. W odpowiedzi na ból lub okresowo spontanicznie zgina kończyny górne, utrzymuje się tez wzmożone napięcie mięśniowe, szczególnie w lewej kończynie górnej. W kończynach dolnych słaba reakcja zgięciowa na ból. Daria oddycha na szczecie samodzielne, jest stabilna krążeniowo.W chwili obecnej najważniejsza jest rehabilitacja, która ma duży wpływ na sprawność Darii.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Słobodzian, 9252 pomagacie Państwo Darii w codziennym funkcjonowaniu oraz walce o sprawność.