Danuta Bujok

Mam na imię Danka. Urodziłam sie w Estonii w 1988 r. i zaraz po urodzeniu przyjechałam do Polski na amputację niewykształconej nogi. Moja wada wrodzona to brak podudzia prawego, 2 palców prawej ręki oraz zniekształcenie lewej stopy. Przez 20 lat ukrywałam swoją niepełnosprawność bojąc sie reakcji otoczenia. Teraz to zmieniam. Od 2009 r. jestem w sporcie osób niepełnosprawnych i to sport dał mi siłę do walki z własnymi słabościami. Gram w siatkówkę na siedząco w Reprezentacji Polski, pracuję, interesuję sie modelingiem. Miałam kilka sesji jako niepełnosprawna modelka. Niedawno miałam okazje spróbować jak to jest móc biegać..!! COŚ NIESAMOWITEGO !! W moim przypadku jest to bardzo trudne. Największą barierą są ceny protez. Bez specjalistycznej protezy nie mogę biegać. Obecnie jestem wulkanem energii, mimo że cały czas mam pod górkę. Życie rodzinne mnie nie rozpieszcza. Kocham poznawać nowe osoby i podróżować. Chcę łamać stereotyp os. niepełnosprawnej, stać się jeszcze bardziej niezależna, ale żeby osiągnąć ten cel, potrzebny jest czas i pieniądze. Moim marzeniem jest zdobyć medal na Paraolimpiadzie. Zwracam się do ludzi dobrej woli, firm oraz instytucji o pomoc w realizacji marzeń sportowych. Chciałabym zdobyć fundusze na zakup profesjonalnych protez. Każda kwota zbliży mnie do zakupu protezy odpowiedniej dla mnie.

POMÓŻ MI SPEŁNIAĆ MARZENIA!

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Bujok, 3779 możesz wesprzeć mnie w codziennych trudnościach, osiągnięciu marzeń oraz coraz lepszych wyników w sporcie. Więcej na mój temat możesz sie dowiedzieć z mojej strony www.danutabujok.pl bądź z facebook-a.

Drogi Darczyńco, jeżeli przekazywałeś darowiznę przez PayU między 01-17.02.2020, skontaktuj się z nami pod adresem mailowym [email protected], w celu sprawdzenia czy Twoja darowizna trafiła na wybrane subkonto. Ze względu na problemy techniczne, nie przy każdej wpłacie zaciągał się identyfikator Podopiecznego. Zależy nam aby wszelkie wpłaty zaksięgować zgodnie z Twoją wolą. Przepraszamy za utrudnienia.

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT za rok ubiegły. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJEMY ZA WSPARCIE FUNDACJI AVALON :)

Pobierz wersję dla systemu Windows

e-pity po prostu

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

e-pity po prostu

Pobierz wersję dla systemu Linux:

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.    e pity po prostu

Prowadzone przez: BGŻ BNP Paribas Bank Polska S.A.<