Nazywam się Daniel Lewiński. W wieku 28 lat złamałem kość udową. Wówczas uważano, że przyczyną złamania był nowotwór złośliwy kości. Jak się później okazało – już po zastosowanym leczeniu na raka – diagnoza ta była błędna.

Przeszedłem leczenie chemioterapią, jak również kilka operacji, w tym wycięcie kości udowej wraz z głową kości udowej z otaczającymi ją mięśniami i zastąpieniem jej endoprotezą. Podczas operacji nie przyszyto pozostałych mięśni do endoprotezy co spowodowało ich zanik oraz zwyrodnienia i przeciążenia w całym szkielecie. Wymagam kosztownego specjalistycznego leczenia, kolejnych operacji i rehabilitacji.

PROSZĘ O WSPARCIE

Przekazując 1% Fundacji Avalon z dopiskiem LEWIŃSKI, 230 pomagacie mi Państwo w walce o zdrowie i sprawność. Wszystkim ofiarodawcom serdecznie dziękuję,

Daniel Lewiński.