Damian urodził się w marcu 2015 roku. Gdy skończył 18 miesięcy, wykryto całościowe zaburzenia rozwoju i problemy emocjonalne. Z czasem zaczęły się pojawiać inne niepokojące cechy- napady histerii, autoagresja, brak mowy, brak wyrażania potrzeb- ból, głód, pragnienie.

Dodatkowo doszły zaburzenia społeczne i zamykanie się we własnym świecie. W kwietniu 2017 roku postawiono diagnozę- Autyzm Dziecięcy. Damian wymaga wielu godzin terapii z psychologiem, psychiatrą, pedagogiem specjalnym, neurologopedą, trenerem integracji sensorycznej. Potrzebuje również kosztownej terapii mowy. Każdy dzień pracy to maleńki krok w stronę samodzielności.

1% Twojego podatku poprawi jakość życia Damianka, da mu szansę na lepszą przyszłość.

Przekazując 1% podatku Fundacji Avalon z dopiskiem Wilk, 8081 pomagacie Państwo Damianowi w walce o sprawność i w codziennym funkcjonowaniu.

Odsłony: 1934