Mój brat ma 25 lat. Do dnia wypadku był silnym, zdrowym facetem lubiącym sport nie tylko w telewizji, ale sam często ćwiczył, grał w piłkę nożną którą bardzo lubi podobnie jak jazdę na rowerze. Wszystkie te czynności, zainteresowania, hobby stanęło pod znakiem zapytania przez wypadek do którego doszło 02.12.2016 - to data, która nam wszystkim, najbliższym Damiana, pozostanie w pamięci.. Tego feralnego dnia mój brat uległ tragicznemu w skutkach wypadkowi (upadek z wysokości 6 metrów podczas remontu dachu) w którym doznał poważnego urazu kręgosłupa z uszkodzeniem rdzenia kręgowego oraz porażeniem kończyn dolnych. Po wypadku Damian został przetransportowany do szpitala w Sosnowcu gdzie została przeprowadzona operacja stabilizująca kręgosłup. Kilka dni po zabiegu został przeniesiony na Oddział Rehabilitacji celem kontynuacji leczenia, gdzie przebywa do dnia dzisiejszego. Każdego dnia uczestniczy w zajęciach rehabilitacyjnych, które mają na celu przywrócenie mu zdrowia i sprawności. Codziennie walczy o to co najważniejsze - o siebie. Rehabilitacja, którą przechodzi teraz, to początek ciężkiej drogi, która jest przed nim. Powrót do sprawności po tak ciężkim urazie to bardzo długi proces, na który składa się wiele etapów, zaczynając od rehabilitacji i kończąc na specjalistycznych ośrodkach. Przysługują mu również dwie rehabilitacje refundowane, ale na takie trzeba czekać miesiącami w kolejkach a czas nie jest naszym sprzymierzeńcem, musimy działać. Dlatego znaleźliśmy dla Damiana prywatny ośrodek rehabilitacyjny. Taka rehabilitacja wiąże się jednak z dużymi kosztami, których nie jesteśmy w stanie pokryć sami jako rodzina, dlatego też zwracam się do wszystkich osób czytających ten tekst, do znajomych, przyjaciół zarówno moich jak i mojego brata oraz do osób dobrego serca, prosząc o pomoc w zebraniu potrzebnej sumy, abyśmy mogli zapewnić Damianowi jak najlepszą opiekę i pomoc w powrocie do zdrowia.

POMÓŻ DAMIANOWI W DRODZE DO SPRAWNOŚCI

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Starakiewicz, 7278 pomagacie Państwo Damianowi w codziennej walce o sprawność.