Dagmarka jest niepełnosprawna od urodzenia. Ma zespół wad wrodzonych m.in.: epilepsje, porażenie kończynowe, skrzywienie kręgosłupa, achondroplazje.

Ma trudności z samodzielnym chodzeniem i z codziennymi samodzielnymi czynnościami - wymaga ciągłej opieki. Mimo swojej choroby jest zawsze wesołą i pogodną dziewczynką. Dagmarka powinna przebywać co najmniej kilka razy w roku na turnusie rehabilitacyjnym. Robimy wszystko aby była w miarę sprawna. Niestety, nie jesteśmy w stanie zdobyć tak dużych środków finansowych na dalsze leczenie i rehabilitację.

POMÓŻ DAGMARCE W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% i darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Parlicka, 13033 wspieracie Państwo codzienne zmagania naszego dziecka.

Apelujemy do wszystkich ludzi o pomoc naszej córce. Dziękujemy - rodzice Dagmarki.