Bruno (ur. 14. lipca 2013 roku) urodził się z wadą wrodzoną lewej kości piszczelowej zdiagnozowaną jako miofibromatosis infantile. Stwierdzona jednostka chorobowa ma charakter przewlekły.

W przypadku Bruna guzowata zmiana naruszyła strukturę dalszej części kości piszczelowej, powodując jej rozdęcie i skrócenie (o około 3,5 cm w stosunku do nogi zdrowej). Dwa lata temu w lutym 2018 roku Bruno rozpoczął leczenie operacyjne w niemieckiej Schoen Klinik. Bardzo istotną rolę pełni kontynuowanie kosztownego i – niestety – nierefundowanego leczenia. Nie możemy również przerywać rehabilitacji. Jest ona niezmiernie ważna, zarówno ze względu na utrzymanie prawidłowego funkcjonowania operowanej kończyny, ale także ze względu na konieczność niedopuszczenia do dalszych wad postawy.

PROSZĘ O KAŻDE MOŻLIWE WSPARCIE

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Cichocki, 2835 pomagacie mojemu Synowi w codziennym funkcjonowaniu. Mama - Ewa Cichocka