Andrzej i Bożenka są rodzeństwem które od początku musza walczyć o życie. Skrajne wcześniaki, urodzone w 25 tygodniu ciąży. Przeszli wiele operacji. Obecnie mają 4,5 latka. Obydwoje mają dziecięce porażenie mózgowe, i dużą wadę wzroku.

Bożenka dodatkowa ma autyzm, upośledzenie umysłowe w stopniu znacznym - jest na poziomie 18 miesięcznego dziecka. Niestety nie mówi, nie sygnalizuje potrzeb. Andrzej dodatkowo ma wzmożone napięcie mięśniowe, zaburzenia rónowagi. Chodzi tylko w ortezach, bez nich traci równowagę. Syn mówi, że ortezy to jego drugie nóżki. Dzieci są cały czas rehabilitowane, przez to małymi kroczkami idą do przodu. Bardzo potrzebują wsparcia i pomocy w tym trudnym okresie ich życia.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem DEYNEGA, 10935 wspieracie Bożenkę i Andrzeja w codziennym funkcjonowaniu.