Cześć jestem Boguś. Urodziłem się 28.09.2020 w 36 tygodniu ciąży poprzez cesarskie cięcie. W 4 dobie życia zostałem przetransportowany do Centrum Zdrowia Dziecka na szczegółowe badania. Diagnoza: wrodzona wada układu moczowego - obustronna hydroureteronefroza, obustronne odpływy pęcherzowo-moczowodowe V stopnia oraz zaburzenia czynności pęcherza moczowego.

14.10.2020 zostały wyłonione przetoki moczowodowo-skórne oraz została nacięta szyja pęcherza. Mama zabezpiecza mi przetoki dodatkowym pampersem. Rozwijam się w swoim tempie, ponieważ wkład chłonny krępuje mi ruchy i wymaga ode mnie zwiększonej siły, ale każdego dnia staram się nadgonić rówieśników. Jestem pod opieką poradni urologicznej i nefrologicznej ze względu na niewydolność nerek.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Kuna, 14817 wspierasz nas w codziennych zmaganiach. Za każdą pomoc będziemy bardzo wdzięczni.