10 października 2016 r życie Błażeja zmieniło się na zawsze. Zapalony piłkarz, rowerzysta, snowboardzista, jadąc na trening piłkarski wpadł pod pociąg i stracił obie nogi.

Jednak nie zamierza się poddawać. ŻYJE i zaczyna nowy etap. Przy właściwym nastawieniu i dobrej woli ludzi da się zdziałać prawdziwe cuda. Stwórz ten cud razem z nami i dołącz do #DrużynaBłażeja. Zebrane środki przeznaczymy na składowe protez, które się zużywają (silikony, leje, stopy, łączenia). Jednak największym marzeniem Błażeja jest wystąpienie na paraolimpiadzie w kolarstwie. Niestety koszty roweru są bardzo wysokie. Dlatego w imieniu Syna zwracamy się do Państwa z prośbą o wsparcie

WSPOMÓŻ BŁAŻEJA W REALIZACJI MARZENIA

Przekazując 1% podatku Fundacji Avalon z dopiskiem Cymerman, 6562 pomagacie Państwo Błażejowi w walce o sprawność, realizacji marzeń oraz codziennym funkcjonowaniu.