Mam na imię Beata. Miałam 25 lat gdy zdiagnozowano u mnie ZANIK MIĘŚNI, dystrofię twarzowo-łopatkowo ramienną FSHD.

To choroba genetyczna - nieuleczalna. Pozbawia człowieka siły. Wszystkie czynności, które na co dzień wykonuje zdrowa osoba dla mnie są niewykonalne. Atakuje ona wszystkie inne mięśnie. Każdego dnia walczę o każdy krok, o każdy ruch. Choć nie było to łatwe przyszło mi się przyznać, że sama nie dam rady. Póki co woli walki mi nie braknie. Kocham życie takim jakim jest. Chciałabym być trochę zdrowsza, a to realnie zapewni mi tylko odpowiednia, stała i profesjonalna rehabilitacja.

PROSZĘ O POMOC W WALCE O ZDROWIE

Przekazując 1% podatku lub darowizny Fundacji Avalon z dopiskiem STUWE, 10551 pomagacie mi w codziennym funkcjonowaniu oraz powrocie do zdrowia. Za okazane wsparcie serdecznie dziękuję. Beata Stuwe