Dzień dobry, jestem Bartosz Wardęga, mam 12 lat. Urodziłem się z wadą genetyczną-Zespołem Downa. Od kilku lat choruję również na astmę oskrzelową.

Chodzę do 5 klasy szkoły specjalnej - w której oprócz nauki spędzam miło czas z przyjaciółmi. Uwielbiam sport - piłka nożna to moja pasja. Jestem piłkarzem w drużynie reprezentacji szkoły. Trenuję również wspinaczkę. W tym roku polubiłem spacery po niewysokich górach. Jestem wesołym, ciekawym świata chłopcem, który wymaga ciągłej rehabilitacji logopedycznej, ruchowej i społecznej. Codziennie walczymy razem z rodzicami i rodzeństwem o to abym w przyszłości mógł być samodzielny.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Wardęga, 1638 pomagacie mi Państwo w codziennym funkcjonowaniu i w walce o sprawność.