W wieku dwóch lat u małego Bartka zdiagnozowano złośliwy nowotwór nerki (guz Wilmsa). Pierwotny rozmiar guza (ponad 12cm.) nie pozwolił uratować organu. Leczenie rozpoczęło się kilkutygodniową chemią przedoperacyjną. W sierpniu 2019 roku operacyjnie usunięto guza wraz z całą lewą nerką.

Obecnie Maluch jest w trakcie wielomiesięcznej chemioterapii pooperacyjnej, która ma za zadanie zniszczyć pozostałości nowotworu i zapobiec powstaniu przerzutów. Jak bardzo dzielnym pacjentem jest Bartuś i jak wygląda jego codzienność opisuje strona www.facebook.com/WalkaBartka (Bartek vs guz Wilmsa).

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem SZARUGA, 11810 pomagacie Państwo Bartkowi w codziennym funkcjonowaniu oraz w walce o zdrowie.

Dziękujemy za każdą formę wsparcia.