Nazywam się Bartek Ostałowski. Jestem jedynym na świecie profesjonalnym kierowcą wyścigowym i drifterem, który prowadzi samochód stopą. W ubiegłym roku wystąpiłem u boku Richarda Hammonda w programie “The Grand Tour”. Precyzyjnie na centymetry driftowałem pomiędzy bezcennymi bolidami F1 teamu Renault, odpowiadając na wyzwanie Nico Hulkenberga. Postanowiłem udowodnić całemu światu, że niemożliwe nie istnieje! W sezonie 2017 podjąłem decyzję o budowie nowego samochodu – BMW E92 M3. Auto miało dodać mi wiatru w żagle. Nowoczesna karoseria i rozwiązania techniczne miały pomóc mi w rywalizacji z innymi kierowcami jak równy z równym. Z tym samochodem wiązałem wiele planów i nadziei. Projekt pochłonął mnóstwo środków finansowych, ogrom godzin pracy wielu ludzi, a przede wszystkim - prawie rok budowy. Pomimo licznych przeciwności, razem ze swoim Teamem stworzyłem wyjątkowego drift-cara. Pod maską znalazł miejsce trzylitrowy silnik turbo o mocy 550 KM i 700 Nm momentu obrotowego. M3 wyposażone zostało w nitro, co dodatkowo dostarczało 100 KM mocy. W samochodzie zamontowaliśmy także 8-biegową skrzynię automatyczną z indywidualnym sterowaniem dostosowanym do moich potrzeb. Byłem dumny z efektu. Beemka prezentowała się świetnie, ryczała jak wściekła i budziła podziw wśród Kibiców. Wszystko zmieniło się pechowego 13 lutego, kiedy to podczas nagrań na torze stanęła w płomieniach i doszczętnie się spaliła… 13 lutego na torze w Warszawie nagrywaliśmy ujęcia przejazdów w moim BMW do odcinka programu. Na niedługo przed zakończeniem nagrań na przodzie samochodu pojawił się ogień. Po kilkudziesięciu sekundach cały samochód płonął jak pochodnia, a nad nim unosił się gęsty dym. Wszyscy na planie stali jak wryci  i z niedowierzaniem patrzyli na moje płonące auto.. W imieniu swoim i mojego Teamu bardzo dziękuję za każdą pomoc: za wsparcie budżetu, jak i dobre słowo!Więcej informacji możecie znaleźć na moim profilu na Facebooku, a także mailowo ([email protected]), telefonicznie (+48 692 720 948),

Jestem przekonany, że wspólnymi siłami jesteśmy w stanie zbudować świetny, mocny driftowóz, który pozwoli mi osiągać sukcesy w zawodach.

Strata nowego samochodu, okropnie mnie zabolała - do dziś nie dowierzam, że się to stało. Jednak wierzę w moich Kibiców - jedyną nadzieją dla nas jest połączenie sił wszystkich, którzy trzymają za mnie kciuki i zebranie pieniędzy na odbudowę. Jeżeli się to uda, razem z moim Teamem zrobimy wszystko, aby zbudować jeszcze piękniejszy, głośniejszy i bardziej drapieżny bolid! Zrobimy to dla siebie i dla naszych Kibiców! Nie brakuje nam zapału do pracy, jednak kwestie finansowe to już inna sprawa. Same części i baza samochodu to koszt ponad 140 000 zł. Na chwilę obecną nie jesteśmy w stanie sami sfinansować nowego projektu. Z tego powodu zwracam się do Was z prośbą o pomoc. Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Ostałowski, 10000 DRIFT pomagacie mi rozwinąć skrzydła. Wierzę, że wyciągnięcie do mnie dłoń i wspomożecie finansowo projekt nowego auta. Darowizny można kierowac na konto : 62 1600 1286 0003 0031 8642 6001

Wszystkie ręce na pokład - nowy samochód dla Bartka Ostałowskiego