Witam, mam na imię Bartek. Gdy się urodziłem moi rodzice cieszyli się, że jestem zdrowym bobasem. Gdy skończyłem cztery miesiące okazało się, że nie widzę i mam wrodzoną zaćmę obuoczną, oczopląs pionowy i poziomy oraz padaczkę samoistną. Jestem po czterech operacjach oczu. Dwie pierwsze pozwoliły na usunięcie mi zaćmy z soczewki. Od tego czasu nosiłem mocne okulary, które ułatwiały mi codzienne życie. W 2016 roku przeszedłem kolejne dwie operacje podczas których, wszczepiono mi soczewki wtórne i dzięki temu mogę nosić słabsze okulary.Mam też porażenie nerwu strzałkowego i opadającą stopę końsko szpotawa prawej kończyny nogi. Obecnie chodzę do szkoły. Moi rodzice starają się jak mogą w leczeniu i rehabilitacji. Dzięki kontynuacji rehabilitacji mam dużą szansę na lepsze funkcjonowanie.Marzę o tym, żeby wyzdrowieć i w przyszłości zostać zawodowym piłkarzem. Proszę podaruj mi 1% swojego podatku. Państwa to nic nie kosztuje, a tylko z Państwa pomocą mam szansę na normalne życie. Dzięki temu będę mógł kontynuować rehabilitację... a to dla mnie jest bardzo ważne.

WSPOMÓŻ MNIE W WALCE O SPRAWNOŚĆ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Kowalewski, 8137 pomagacie mi Państwo w walce o sprawność oraz w codziennym fukcjonowaniu.