Barbara Lipkowska

Witam. Jestem Basia. Do chwili wypadku tj. dnia 30 maja 2016 r. jakiemu uległam wracając rowerem do domu byłam zdrową, pogodną, zawsze uśmiechniętą osobą. Nie było dla mnie rzeczy niemożliwych. Nie chciałam poddać się upływowi czasu, chciałam być w „biegu”. Nie wyobrażałam siebie jako emerytki robiącej robótki  domowe. Zawsze aktywna, zawsze w ruchu. Krytyczna dla siebie ale nigdy nie oceniająca innych ludzi, zawsze starałam się znaleźć jakieś pozytywne cechy. Moje dotychczasowe życie zmieniło się w jednej sekundzie. Chwila nieuwagi kierowcy autobusu  kosztowała mnie walkę o życie. Długą i trudną walkę o przeżycie wygrałam. Teraz codziennie walczę o godne życie. Konsekwencją wypadku oprócz minimalnej świadomości jest wodogłowie komunikujące, napady padaczkowe. Wierzę ze dalsza rehabilitacja, stymulacja mózgu doprowadzi do  poprawy mojego stanu. Mam tylko 62 lata i tyle planów. Zarówno leczenie jak i rehabilitacja jest bardzo kosztowne, ale muszę dać sobie szansę. Corocznie przekazywałam swój 1 % wpierając tych, którzy tego potrzebowali. W tym roku to ja potrzebuje Waszej pomocy. Z góry dziękuję za wszelkie wsparcie jakie otrzymam od Państwa. „Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest; nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi.”Jan Paweł II

Zwracam się z prośbą o przekazanie 1% podatku lub darowizny Fundacji Avalon z dopiskiem Lipkowska, 6835 w ten sposób pomagacie mi Państwo w walce o sprawność oraz w codziennym funkcjonowaniu.

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT za rok ubiegły. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJEMY ZA WSPARCIE FUNDACJI AVALON :)

Pobierz wersję dla systemu Windows

e-pity po prostu

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

e-pity po prostu

Pobierz wersję dla systemu Linux:

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.    e pity po prostu

Prowadzone przez: BGŻ BNP Paribas Bank Polska S.A.<