"Znalazłam swoje miejsce" - mówiła Basia, nauczycielka historii i języka polskiego. Uwielbiała swoich uczniów, kochała ich uczyć. 11 września Basia po prostu nie przyszła do pracy. Diagnoza: zawał mózgu - udar niedokrwienny obu wzgórz, to ogromny cios dla rodziny i bliskich.

Aktualnie czeka na miejsce w zewnętrznych ośrodkach rehabilitacyjnych – tych refundowanych przez NFZ jest niewiele, a te prywatne są niezwykle kosztowne. Kiedyś to Basia opiekowała się potrzebującymi i mocno angażowała we wszelkie akcje charytatywne i pomocowe. Dziś sama potrzebuje opieki 24h/na dobę i intensywnej pomocy, by móc wrócić do samodzielności i do swoich uczniów. Pobyt w ośrodku, całodobowa opieka, rehabilitacja to koszty znacznie przewyższające możliwości finansowe rodziny Basi. Basia wierzyła i wciąż powtarzała, że jest szczęściarą, że może być otoczona tak wspaniałymi ludźmi. Nie zawiedźmy jej!

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem GÓRSKA, 13838 wspierasz Basię w codziennych zmaganiach.