Artur ma 34 lata. Od urodzenia choruje na mózgowe porażenie dziecięce - MPD (porażenie czterokończynowe). Artur jest zależny od najbliższych, gdyż nie jest w stanie wykonać samodzielnie żadnej czynności życia codziennego oraz wymaga stałej, całodobowej opieki osób trzecich. Porusza się jedynie na wózku inwalidzkim. Dlatego też, Artur na zawsze pozostanie dzieckiem przy swoich rodzicach i najbliższych. Jego rodzice robią wszystko, by oddalić od niego ból i cierpienie mając jednocześnie świadomość, iż choroba jaka go dotknęła jest nieuleczalna i prowadzi do nieodwracalnych następstw. Każdy dzień życia Artura jest darem od Boga, ale też wyzwaniem i zmaganiem się z tą nieuleczalną chorobą. Mimo to jego najbliżsi, starają się, by każda jego chwila życia upływała z uśmiechem na twarzy i była dla niego radosna. Dziś nastał czas, kiedy rodzice Artura nie są w stanie uporać się z rosnącymi kosztami leczenia, rehabilitacji, jak też stworzenia odpowiednich warunków przystosowania domu do jego potrzeb. Za każdy „grosz” wpłacony na subkonto Artura Z SERCA DZIĘUJEMY.

WSPOMÓŻ ARTURA W TEJ NIEULECZALNEJ CHOROBIE

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem: Pacholarz, 6610 udzielicie Państwo wsparcia w codziennym zmaganiu i trudach w walce z chorobą Artura.

Za każdy „grosz” wpłacony na subkonto Artura Z SERCA DZIĘUJEMY.