Artur Olszewski od urodzenia choruje na mózgowe porażenie dziecięce pod postacią tetraparezy spastycznej z niedowładem czterokończynowym. Chłopiec nie chodzi, porusza się na wózku inwalidzkim. Wymaga stałej opieki i pomocy innych osób w czynnościach dnia codziennego. Jego pasją jest futbol oraz komputery - stąd decyzja o podjęciu nauki w Zespole Szkół Mechaniczno-Informatycznych w klasie o profilu informatycznym. Każdy nowy dzień jest dla niego wyzwaniem. Wraz z mamą, która sama sprawuje nad nim opiekę, pokonują przeszkody, które pojawiają się na ich drodze niemalże codziennie. Zakup nowego wózka, podnośnika, dostosowanie łazienki, niezbędne rehabilitacje, wyjazdy na turnusy, wiążą się z ogromnymi kosztami. Przekazując 1% podatku możemy sprawić, że życie Artura stanie się choć odrobinę łatwiejsze.

WSPOMÓŻ ARTURA W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Olszewski, 5550, pomagacie Państwo Arturowi w zmaganiach z codziennością.