Mam na imię Artur. Diagnoza na początku była dla mnie straszna. Stwierdzono u mnie schizofrenię. Jednakże mimo choroby postanowiłem dalej walczyć.

Choroba nie pozwala mi pracować. Nie mogę chodzić do miejsc, gdzie jest większe skupisko ludzi, nie czuję się tam bezpieczny, boję się. Nie mam zaufania do ludzi. Każde spojrzenie obcej osoby traktuje jako zagrożenie. Mam omamy wzrokowe i słuchowe, słyszę dziwne głosy. Patrząc na siebie w lustro widzę siebie bardzo zniekształconego (tak jak innych ludzi). Do tego dochodzą szybkie zmiany nastroju, bezsenność.

POMÓŻ MI W CODZIENNYM FUNKCJONOWANIU

Przekazując 1% i darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem KUJAWSKI, 6559 pomagacie mi Państwo mierzyć się z rzeczywistością.

Z góry dziękuję za pomoc, Kujawski Artur