Artur to pogodny i inteligentny nastolatek, który niestety w 2020 zachorował na cukrzycę typu 1. To nieuleczalna i bardzo podstępna choroba o podłożu autoimmunologicznym.

Wymaga nieustannej kontroli poziomu cukru we krwi oraz dostosowywaniu odpowiednich dawek insuliny do spożywanych posiłków – życie pod ciągłą kontrolą. Źle leczona może grozić licznymi powikłaniami, a nawet śmiercią. Obecnie Artur leczony jest osobistą pompą insulinową. Dzięki Państwa ofiarności zebrane pieniądze zostaną przeznaczone na finansowanie środków niezbędnych w leczeniu tej choroby.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Hetnał, 14442 pomagacie Państwo Arturowi w codziennych zmaganiach i walce o zdrowie.