03.11.2017 roku przyszedł na świat Artur - za wcześnie, w ciężkim stanie, z wagą 880g. Wiele miesięcy w szpitalu, ciężkie powikłania, kilka operacji - to nie zdołało go pokonać, ale zostawiło po sobie ślady m.in. opóźniony rozwój, wadę wzroku, wodogłowie pokrwotoczne, niedowład prawotronny oraz zaburzenia neurologiczne.

Nie siedzi, nie chodzi, nie mówi. Potrzebuje stałej opieki różnych specjalistów oraz kosztownej rehabilitacji. Pomimo trudności jest bardzo pogodny, a uśmiechem zaraża innych. Codziennie dzielnie ćwiczy ciało i umysł. Pragnie bawić się jak inne dzieci, bez ograniczeń. Wygrał życie, pomóż mu zawalczyć o zdrowie i samodzielność.

POMÓŻCIE MU W CODZIENNEJ WALCE O ZDROWIE I SAMODZIELNOŚĆ

Przekazując 1% lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem FRANCUZ, 10341 pomagacie Arturowi w codziennym funkcjonowaniu oraz w walce o sprawność.