Artur zmaga się z wieloma nieuleczalnymi, postępującymi chorobami ma: Zespół Ehlersa Danlosa (EDS), Zespół Aspergera, jaskrę, zawężone pole widzenia, zaburzenie drogi wzrokowej obu oczu, astmę oskrzelową, tachykardię serca, niedoczynność tarczycy, liczne wady kręgosłupa.

Artur porusza się przy pomocy chodzika. Wymaga pomocy w codziennych czynnościach. Potrzebuje stałej specjalistycznej opieki lekarskiej, terapii, rehabilitacji, farmakoterapii, zaopatrzenia w sprzęt rehabilitacyjny i medyczny oraz innych specjalistycznych środków, które umożliwią mu codzienne życie. Koszty są ogromne i przekraczają nasze możliwości, dlatego prosimy o pomoc.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem CZARNECKI,14458 wspierasz codzienne funkcjonowanie Artura i dajesz mu szansę na spowolnienie choroby i lepsze jutro.