Antonina Kuźmińska

Tosia jest naszym drugim dzieckiem, ukochaną córeczką. Urodziła się 1 grudnia 2012 roku w Krakowie. W 20-tym tygodniu ciąży podczas szczegółowego badania USG została zdiagnozowana złożona wada serca...

Tosia jest naszym drugim dzieckiem, ukochaną córeczką. Urodziła się 1 grudnia 2012 roku wKrakowie. W 20-tym tygodniu ciąży podczas szczegółowego badania USG została zdiagnozowana złożona wada serca. Tosia urodziła się w 38 tygodniu ciąży i po jednej dobie życia została przewieziona do Szpitala Pediatrycznego w Prokocimiu w Krakowie, gdzie przeszła pierwszy etap skomplikowanej operacji serduszka. Zdiagnozowano u Tosi rzadki zespół genetyczny o nazwie CHARGE. Tosia ma już za sobą również druga operację serca, zamknięcie rozszczepu podniebienia miękkiego oraz korektę stópki szpotawej. Ponadto stwierdzono u niej m. in. niedosłuch i Tosia nosi malutkie aparaciki słuchowe oraz dodatkowo ma wadę wzroku. Pomimo tak ciężkiej wady serca oraz innych wyjątkowych dolegliwości izwiązanych z tym przeżyć – Tosia ma ogromną wolę życia i wytrwałością w ćwiczeniach rehabilitacyjnych stara się dogonić rozwojowo swoich rówieśników. Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Kuźmińska, 2520 środki te pozwolą na pokrycie kosztów przede wszystkim rehabilitacji, jak również wizyt u specjalistów oraz kosztów wielu lekarstw i sprzętu medycznego. Za gest dobrego serca dziękujemy!Beata i Jakub Kuźmińscy

POMÓŻ TOSI W WALCE Z CHOROBĄ!

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT za rok ubiegły. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJEMY ZA WSPARCIE FUNDACJI AVALON :)

Pobierz wersję dla systemu Windows

e-pity po prostu

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

e-pity po prostu

Pobierz wersję dla systemu Linux:

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.    e pity po prostu

Prowadzone przez: BGŻ BNP Paribas Bank Polska S.A.<