Cześć, jestem Antoś, mam niewiele ponad 1,5 roku. Urodziłem się o 11 tygodni za wcześnie, w związku z czym choruję na mózgowe porażenie dziecięce czterokończynowe.

Dzięki kosztownej rehabilitacji moje rączki są bardzo sprawne, prawie jak u zdrowych dzieci; gorzej jest z nóżkami, które są mocno spastyczne. Każdego dnia intensywnie ćwiczę metodą Vojty i NDT-Bobath, oprócz tego uczęszczam na zajęcia z neurologopedą i osteopatą. W swoim króciutkim życiu byłem już na dziewięciu turnusach rehabilitacyjnych, dzięki czemu sukcesywnie nabywam nowe umiejętności.

Jeśli chcesz pomóc mi w codziennej walce o sprawność, przekaż mi swój 1%.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem RÓŻYCKI,12802 wspierasz mnie w codziennych zmaganiach i dalszej rehabilitacji.

Dziękujemy za okazaną pomoc.