Antoś 07.01.2021 kończy 5 lat. Choruje na MÓZGOWE PORAŻENIE DZIECIĘCE. Ma zaburzenia integracji sensorycznej, opóźnienie psychoruchowe i wadę wzroku.

Ze względu na spastyczność z prawej strony ciała nie chodzi samodzielnie. Korzysta z chodzika dla niepełnosprawnych lub z pomocy innych osób. Wymaga pomocy we wszelkich czynnościach życia codziennego. Wypowiada tylko kilka podstawowych słów, ale dużo rozumie. W walce o samodzielność niezbędna jest rehabilitacja, terapia logopedyczna, integracja sensoryczna, turnusy rehabilitacyjne oraz specjalistyczny sprzęt.

POMÓŻMY ANTOSIOWI

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Masiulis, 8321 wspieracie Państwo leczenie, rehabilitację oraz codzienne funkcjonowanie Antosia.