Antek jest skrajnym wcześniakiem urodzonym w 25 tygodniu ciąży. Pierwsze 8 miesięcy życia spędził w szpitalach. Przeszedł operację resekcji części jelit...

Antek jest skrajnym wcześniakiem urodzonym w 25 tygodniu ciąży. Pierwsze 8 miesięcy życia spędził w szpitalach. Przeszedł operację resekcji części jelit. Bakteria, która spowodowała problemy z jelitami doprowadziła również do martwicy paluszków w lewej ręce, które trzeba było amputować. Cierpi na dysplazję oskrzelowo-płucną, przez co nawet pozornie zwykłe przeziębienie może doprowadzić do bezdechów. Ma uszkodzone nerki przez co musi zażywać sporą ilość leków oraz być pod stałą kontrolą nefrologa. Ma problemy z ciśnieniem tętniczym, tarczycą oraz oczkami. Wątroba niestety przez te ilość leków które zażywa od urodzenia też nie jest w najlepszym stanie. Z powodu resekcji jelit jego potrzeby fizjologiczne są znacznie częstsze niż u zdrowego dziecka. Przed nim jeszcze kilka operacji (między innymi brzuszka i dłoni). Potrzeba rehabilitacji jest ogromna. Antoś musi sporo nadgonić w rozwoju fizycznym jak i psychicznym.Miesięczny koszt rehabilitacji i leczenia znacznie przewyższa nasze możliwości finansowe. Jest to ogromna kwota do której dochodzą koszty za dojazdy do rehabilitantów czy specjalistów (Racibórz, Wodzisław Śląski, Radlin, Zabrze, Katowice, Kraków).

WSPOMÓŻ ANTOSIA W WALCE Z CHOROBĄ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Chromy, 6406 pomagacie nam Państwo w codziennych zmaganiach z chorobą synka oraz w zapewnieniu Antosiowi, jak najlepszych warunków codziennego funkcjonowania.