Na pierwszy rzut oka Ania wydaje się zdrowym dzieckiem, niestety są to tylko pozory. Gdy Ania skończyła 15 miesięcy, zaczęło dziać się coś dziwnego.

Nagle przestała mówić, do tego doszły spore problemy z chodzeniem oraz jej główka przestała rosnąć. Ania ma stwierdzone małogłowie, autyzm, ma również obniżone napięcie mięśniowe. Lekarze podejrzewają także zespół Retta, czyli bardzo rzadkie neurologiczne zaburzenie rozwoju. Badania genetyczne są jednak bardzo drogie, a bez nich, nie będę wiedzieć na co cierpi Mój Skarb. Bardzo potrzebna jest systematyczna rehabilitacja wspomagająca rozwój Ani. Jest ona konieczna, żeby mogła w przyszłości funkcjonować normalnie, bez żadnego bólu.

Bardzo proszę Państwa o pomoc dla mojej Córeczki, jest dla mnie całym światem!

Przekaż 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Witkowska, 12608 a pomożesz Ani w codziennym funkcjonowaniu.

Mama Joanna