Nazywam się Anna Świrk, mam 31 lat i od 4 lat cierpię na zaburzenia motoryki przewodu pokarmowego, co skutkuje jego całkowitą niewydolnością. Utrzymuje się przy życiu dzięki specjalnym kroplówkom - żywieniu pozajelitowemu.

Niestety, żywienie pozajelitowe nie jest długotrwałym i bezpiecznym rozwiązaniem. Byłam wielokrotnie hospitalizowana i przeszłam wiele powikłań. Miałam trzykrotnie sepsę i w sumie już sześciokrotnie wymianę centralnych dostępów żylnych. Każda kolejna wymiana dojścia centralnego jest trudniejsza ze względu na osłabianie się naczyń krwionośnych. Pomimo przeciwności losu, podjęłam kroki ku specjalistycznej diagnostyce mojej rzadkiej choroby i ewentualnej terapii poza granicami Polski. Takie przedsięwzięcia wiążą się jednak z bardzo wysokimi kosztami.

WSPOMÓŻ MNIE W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem ŚWIRK, 6778 pomagacie mi Państwo w powrocie do zdrowia.