Nazywam się Anna Sikora. W 2013 r. zostało u mnie stwierdzone stwardnienie rozsiane.

Wszelkie codzienne czynności sprawiają mi trudność. Oprócz bardzo licznych dolegliwości zdrowotnych stwardnienie rozsiane wpływa mocno na moją sytuację finansową, ponieważ jednocześnie przy terapii finansowanej przez NFZ przyjmuję liczne lekarstwa, za które płacę sama. Niestety obok dolegliwości typowych dla SM w moim przypadku dodatkowo choroba powoduje gwałtowne pogarszanie się wzroku, przez co bardzo często muszę zmieniać okulary oraz problemy z pęcherzem, przez które pomimo zabiegów jestem zmuszona nieustannie korzystać z bardzo drogich środków higienicznych.

PROSZĘ O WSPARCIE W MOICH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem SIKORA, 3862 wspierasz mnie w codziennym funkcjonowaniu.