Mam na imię Ania i mam 37 lat. We wrześniu 2017r. przeszłam operację usunięcia torbieli mózgu. Po tygodniu od pierwszej operacji byłam reoperowana. Przeszłam bardzo ostre, wielotygodniowe zapalenie opon mózgowo rdzeniowych.

Nerwy odpowiedzialne za pracę mięśni i czucie od pasa w dół zostały uszkodzone. Następnie pojawiło się wodogłowie i podczas kolejnej operacji mózgu została wstawiona zastawka komorowo-otrzewnowa. Dzięki systematycznym ćwiczeniom mój stan powoli się poprawia. Lekarze dają mi cień nadziei, że istnieje szansa na przywrócenie częściowej sprawności – ale aby to się udało potrzebna jest długa, intensywna i bardzo kosztowna rehabilitacja. Teraz mam jeden cel: walczyć o to, abym mogła być samodzielna.

POMÓŻ MI WRÓCIĆ DO SPRAWNOŚCI

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem OSIŃSKA, 8732 wspieracie moje codzienne funkcjonowanie i powrót do zdrowia.