Nazywam się Anna Kędziorek-Pietryka, mam 40 lat. W wieku 18 lat na skutek wypadku komunikacyjnego doznałam urazu wielonarządowego, z urazem kręgosłupa i rdzenia kręgowego (paraplegia). Od tamtej pory poruszam się wyłącznie na wózku inwalidzkim.

Od 2015 walczę z trudno gojącą się odleżyną okolicy guza kulszowego. W 2018 przeszłam zator płucny, którego powikłaniem jest zakrzepowo-zatorowe nadciśnienie płucne oraz niewydolność serca. Problemy ze zdrowiem spowodowały, że całkowicie utraciłam samodzielność i wymagam stałej opieki oraz pomocy w podstawowych czynnościach. Zaplanowany w tym roku zabieg chirurgiczny odleżyn oraz kontynuacja leczenia kardiologicznego mogą pomóc mi wrócić do samodzielności.

PROSZĘ O WSPARCIE

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem KĘDZIOREK-PIETRYKA, 6971 pomagacie mi Państwo w pokryciu kosztów za leczenie, rehabilitację.

Dziękuję.