Wyobraź sobie jak bardzo boli, kiedy Twoje kości wypadają ze stawów i nie chcą same wrócić? Jakie to uczucie, kiedy wyłączają się Twoje narządy wewnętrzne i odmawiają współpracy z ciałem? Chciałabym wziąć się w garść. DOSŁOWNIE.

Zespół Ehlersa-Danlosa jest chorobą nieuleczalną. Objawy łagodzą taśmy, ortezy, kule ortopedyczne, leki... Rehabilitacja jest kosztownym marzeniem. Ale niejedynym! Marzę o rodzinie, kolejnej szkole, pracy, urlopie w górach, zobaczeniu Fukushimy, sowie (serio!), dniu bez bólu, grze na skrzypcach... Większość z tych marzeń nigdy się nie spełni. Ale niektóre mogą. Myśląc tylko o ograniczeniach - ze smutku nie zrobiłabym ani jednego kroku. A ja codziennie stawiam kolejne.

Pozwól mi marzyć dalej.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Głowocz, 14783 wspierasz mnie w codziennych zmaganiach.