Witam, nazywam się Ewa Stryjska i jestem mamą Angeliki, która urodziła się z ciąży bliźniaczej. Zaraz po urodzeniu stwierdzono u niej wadę serca, wadę nerek i wadę stóp. Gdy córka miała dwa tygodnie ortopeda założył jej gipsy na nóżki. Niestety to nie pomogło, a jak się później zaszkodziły i skutkowało nieodwracalnymi zmianami. Następnie wykonano operację serca w Łodzi i operację stóp w Otwocku. W roku 2016 po wykonaniu badań genetycznych w Centrum Zdrowia Dziecka, stwierdzono u Angeliki złożoną aberrację chromosomową, potwierdzoną badaniem cytogenetycznym z użyciem techniki fluorescencyjnej hybrydyzacji. Angelika w chwili obecnej jest opóźniona psych-ruchowo, ma problemy emocjonalne, wymaga stałej rehabilitacji i pomocy bliskich w życiu codziennym. Dlatego w imieniu Angeliki prosimy wszystkie osoby, których los chorych dzieci nie jest obojętny, o pomoc.  Z góry dziękujemy za każdą pomoc..

POMÓŻCIE NAM W WALCE O ZDROWIE ANGELIKI

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Stryjska, 3381 pomagają nam Państwo w codziennym funkcjonowaniu oraz w pomagacie nam mierzyć się z rzeczywistością.

.