Mam na imię Angelika. W marcu 2013 r. urodziłam córeczkę, lecz długo nie mogłam cieszyć się tym szczęściem. W niecałe pół roku później trafiłam na oddział intensywnej terapii z rozpoznaną porphyria varyiegata. Jest to bardzo poważna i jednocześnie nieuleczalna choroba.

Jedyną formą skutecznej terapii jest długotrwała rehabilitacja trwająca kilka godzin dziennie. Bez niej odwrócenie skutków choroby nie jest możliwe. Nie jestem w stanie pokryć jej kosztów. Ze względu na chorobę zapewne nigdy nie będę już mogła pracować. Sytuacja materialna mojej rodziny ulega stałemu pogorszeniu.

PROSZĘ O POMOC W WALCE Z CHOROBĄ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji AVALON z dopiskiem Malinowska, pomagacie mi Państwo w codziennym funkcjonowaniu.

Z góry dziękuje za okazaną pomoc. Angelika Malinowska