Mam na imię Andrzej, urodziłem się 21.03.1978 r. i choruję na Mózgowe Porażenie Dziecięce. Do 2009 roku poruszałem się o kulach, będąc w miarę możliwości aktywną osobą. Przebywałem wśród ludzi uprawiających sporty siłowe w sekcji dla osób niepełnosprawnych (wyciskanie sztangi leżąc).

Odnosiłem w tej dziedzinie pewne sukcesy. W 2009 r. wykonano mi zabieg (osteotomia) na lewym biodrze, który niestety się nie udał. W konsekwencji obecnie poruszam się jedynie na wózku. Noga dalej boli, co utrudnia mi funkcjonowanie, sen, a nawet samoobsługę. O uprawianiu sportu nawet nie ma mowy. Leczenie, diagnostyka, rehabilitacja i usprawnianie wymagają dużych środków finansowych.

Chciałbym znowu być aktywny i wrócić do uprawiania sportu.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem ŚNIEG, 1234 wspieracie moje codzienne funkcjonowanie.