Amelka jest radosną i uśmiechniętą 3-letnią wojowniczką. Niestety, cierpi na dziecięce porażenie mózgowe.

Dwukrotnie przebyła posocznicę (sepsę) i zapalenie opon mózgowych, co dodatkowo spowolniło jej rozwój i efekty rehabilitacji. Ma wadę wzroku i uszkodzony słuch, nie chodzi i chociaż bardzo dużo rozumie, ma kłopoty z mówieniem. Jest podopieczną wielu specjalistycznych poradni. Leczenie i ciągła rehabilitacja pomogły Amelce na zrobienie wielu postępów. Podtrzymywana, kilka tygodni temu postawiła swoje pierwsze kroki. Radość Amelki oraz jej brata bliźniaka była wprost nie do opisania.

WSPOMÓŻ AMELKĘ W JEJ WALCE

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Zychal, 10791 pomagacie Państwo naszej małej, roześmianej wojowniczce w jej codziennych zmaganiach o sprawność.

Bardzo dziękujemy, Rodzice Amelki