Amelka urodziła się z wadami dłoni i stopy. Zdiagnozowano u niej również mózgowe porażenie dziecięce. Nie chodzi i nie mówi. Przeszła już kilka operacji dłoni i stopy. Czekają ją kolejne. Każdego dnia ciężko pracuje na to, żeby było lepiej. Jest intensywnie rehabilitowana w każdym możliwym aspekcie od fizjoterapii, poprzez logopedię, integrację sensoryczną do osteopatii. Środki pozyskane za pośrednictwem subkonta przeznaczamy na szeroko pojętą rehabilitację oraz niezbędny sprzęt ortopedyczny. Dziękujemy za każdą złotówkę, która zwiększa szanse Amelki na normalne życie.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Osowska, 10106 pomagacie Państwo Amelce w codziennym funkcjonowaniu i w walce o sprawność.