Amelia urodziła się w 29 tygodniu ciąży, ze skrajnie niską masą urodzeniową 870g w głębokiej hipotrofii. Przyszła na świat 10 tygodni przed czasem, była niewydolna oddechowo, nastąpił wylew dokomorowy i zaburzenia oddychania.

Do dziś zmagamy się z powikłaniami spowodowanymi wcześniactwem m.in. retinopatią wcześniaków, dysplazją oskrzelowo - płucną, ubytkiem w przegrodzie międzyprzedsionkowej. Wspomóż nas w leczeniu i rehabilitacji. Przekaż swój 1% podatku, Ciebie to nic nie kosztuje, a nam pomoże w walce o lepszą przyszłość.

POMÓŻ AMELII ZAWALCZYĆ O LEPSZĄ PRZYSZŁOŚĆ!

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem NIKLEWICZ, 12806 wspierasz Amelię w codziennym funkcjonowaniu.