Amelia urodziła się 24.05.2016r. z niewykształconymi małżowinami usznymi i zrośnięciem przewodów słuchowych. Amelia ma niedosłuch znacznego stopnia i korzysta z aparatu słuchowego na przewodnictwo kostne.

Amelka ma wadę serca VSD, porażenie nerwu twarzowego (wpływa to na ograniczenie mimiki twarzy, problemy z wymową, jedzeniem oraz wzrokiem), obniżone napięcie mięśniowe i zaburzenia równowagi. Amelia jest pod opieką wielu specjalistów i wymaga stałej terapii neurologopedycznej, wzroku, integracji sensorycznej, rehabilitacji słuchu i mowy, masaży twarzy. W przyszłości czeka ją kosztowny zabieg rekonstrukcji małżowin usznych.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem DĄBROWSKA,12098 wspierasz codzienne funkcjonowanie Amelki.

Z góry dziękujemy za udzielone wsparcie!