Mam na imię Amelia. Urodziłam się w 2017 roku. Nic nie wskazywało na to, że jestem poważnie chora. Niestety w wieku 5 miesięcy dostałam pierwszego napadu padaczki.

To wydarzenie zapoczątkowało lawinę. Pojawiły się kolejne napady o różnej postaci i przebiegu. Tylko dzięki determinacji mamy i taty oraz pomocy dobrych ludzi, wiemy że choruję na Ciężką Miokloniczną Chorobę Niemowląt - Zespół Dravet. Niestety rokowania choroby są poważne. W każdej chwili może nastąpić napad, który doprowadzi do mojego regresu, który może mnie odebrać mamie i tacie. Jednak oni się nie poddają. W tym momencie jestem leczona lekami przeciwpadaczkowymi i dietą ketogenną. Ponieważ potrzebuję stałej rehabilitacji, proszę Was o wsparcie.

POMÓŻ MI W WALCE Z CHOROBĄ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem BRZEZIŃSKA, 12435 wspierasz mnie w codziennym funkcjonowaniu.