Alinka ma 5 lat, guza mózgu i walczy o życie. 14.01.2020r. Alinka, z powodu ataku drgawek uogólnionych oraz nasilonych wymiotów, została przyjęta na oddział neurologiczny. Badania uwidoczniły guza mózgu oraz wodogłowie.

W trybie pilnym została przeprowadzona operacja, po której Alinka straciła wzrok. Niestety 15.01. nastąpiło pogorszenie stanu i córeczka została przewieziona transportem lotniczym do szpitala w Katowicach, gdzie została przeprowadzona kolejna operacja endoskopem, gdzie usunięto wodogłowie, ale guz pozostał. Obecnie Alinka oczekuje kolejnej operacji, po której, jeśli przeżyje, czeka ją długa i żmudna rehabilitacja, nie wiadomo też czy uda się przywrócić jej wzrok.

POMÓŻ URATOWAĆ ŻYCIE ALINKI

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem POSIDIELOVA, 13256 wspierasz Alinę w codziennym funkcjonowaniu oraz dalszym leczeniu i rehabilitacji. Liczy się każda złotówka. Dziękujemy.