Mam na imię Alina, mam 45 lat, jestem mężatką i mamą długo wyczekiwanego synka-5 lat. Od 2020 r zmagam się z nowotworem złośliwym szyjki macicy-Figo IVA. Przeszłam już wiele, operację, chemioterapię, radioterapię. Leczenie spowodowało wiele skutków ubocznych i z dnia na dzień stałam się osobą niepełnosprawną w stopniu znacznym. Potrzebuję rehabilitacji i opieki lekarzy różnych specjalizacji.

Wiara, nadzieja, miłość, rodzina i grupa ludzi, którzy mnie wspierają, pomogły mi przetrwać trudne chwile, a synek jest moim motorem napędowym w życiu. Mam nadzieję, że leki, rehabilitacja, suplementacja, dieta oraz moje optymistyczne nastawienie pomogą mi wychować synka, wrócić do pracy i żyć bez bólu.

Przekazując 1% lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Dachnowska,14288 wspieracie mnie w codziennym funkcjonowaniu i powrocie do zdrowia.

,,Póki człowiek oddycha to zawsze jest nadzieja" i tego się trzymam.